De Boscross van Sappemeer

13 september 2020


YES, dit jaar wordt er weer een boscross georganiseerd! En wel op zondag 13 september. Kom jij ook weer meedoen en genieten van de natuur samen met je pony/paard?
Altijd al eens een oefencross willen rijden? Of meer ervaring opdoen om later zelfs aan een echte SGW mee te doen?
Dan zit je bij onze Boscross helemaal goed.
​Bij Stal van Hoorn en in het Tripsbos biedt LR de Goorechtruiters, in samenwerking met Eventing for All een oefencross aan voor jong en oud, ervaren en onervaren! Een laagdrempelige cross met hindernissen vanaf circa 40/50 cm maar ook met enkele meer uitdagende hindernissen tot 90 cm. Je mag zelf weten welke hindernissen je springt.

We hebben drie verschillende groepen uitgeschreven, om iedereen op zijn/haar niveau kennis te laten maken met de cross. Tijdens de cross mag een ieder zelf bepalen welke hindernissen er wel en niet gesprongen worden. In de cross zullen hindernissen staan van 40/50cm en een aantal hindernissen van 80/90cm. De volgende groepen hebben wij uitgeschreven:

Draf zonder begeleiding

De groep draf zonder begeleiding is voor de ruiter met paard/pony die in een rustig tempo de cross willen rijden en mogelijk een tweede keer op een hindernis aan moet/wil rijden. In deze groep wordt je dus niet verrast door voorbij galopperende mederuiters/amazones.

Draf met begeleiding

De groep draf met begeleiding is voor beginnende ruiter die, samen met een begeleider te voet of fietsend, de tocht door het bos doet en wellicht een enkele sprong waagt. Hierbij dien je zelf voor een begeleider te zorgen, die samen met jou lopend of fietsend de cross doorgaat.

Galop zonder begeleidingHeb je al wat meer ervaring en wil je de cross in galop afleggen? Dan is deze groep voor jou het meest geschikt. We gaan er bij deze groep vanuit dat je al enige ervaring hebt in het springen of crossen.
Verder:
  • Veiligheid en welzijn staan ten alle tijden voorop.
  • Bodyprotector en cap zijn verplicht en zorg voor goede beenbescherming voor je paard/pony.
  • Bij de finish controleert een veearts je paard/pony.
  • Je mag als combinatie maar één keer de cross rijden, opgave voor twee rondes is dus niet toegestaan.
  • Wedstrijdervaring of KNHS-lid zijn is niet verplicht.
  • Dit is een hele mooie oefening, er zal dus ook geen prijzenklassement worden opgesteld.