De paardensportvereniging van het Noorden!

FAQ Mud Run

1. Is er een minimum/maximum leeftijd?
De minimale leeftijd voor individuele deelname is op de dag van het evenement 14 jaar. De risico’s van het event zijn te hoog om jongere deelnemers zonder begeleiding toe te staan. De ouder – kind loop is van 7 – 13 jaar, onder begeleiding van iemand van tenminste 18 jaar. Er is geen maximum leeftijd verbonden aan individuele deelname.

 

2. Kan ik mij met een groep inschrijven?
Ja dit kan. Opening inschrijving: 1 juli 2016
Geef een team op via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. ovv van de namen van de deelnemers. Er dient per team 1 contactpersoon doorgegeven te worden, geef hiervoor het e-mailadres en telefoonnummer aan bij het inschrijven.

Een team dient uit minimaal 10 en maximaal 20 personen te bestaan.

3. Hoe blijf ik op de hoogte van evenement?
Like onze Facebook pagina (Ruigste Run van de Veenkoloniën)

 

4. Hoe krijg ik mijn deelnemersbewijs?
Op 18 september 2016 kun je je deelnemersbewijs afhalen bij de inschrijfbalie op vertoon van je inschrijfbevestiging. Je inschrijfbevestiging hoef je niet te printen, maar mag je ook op je telefoon laten zien. Je naam wordt na vertoon afgevinkt op 1 van de deelnemerslijsten. Je deelnemersbewijs is een gekleurd polsbandje.

 

5. Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Als je niet meer mee kunt doen aan de Ruigste Run van de Veenkoloniën, om welke reden dan ook, dan stellen we het op prijs dat je dit aan ons doorgeeft, wij kunnen dan iemand van de wachtlijst op jouw plek laten starten. Restitutie van het inschrijfgeld is in geen enkel geval mogelijk.

 

6. Kan iemand anders deelnemen op mijn startnummer?
Je mag iemand anders voor jouw startplek zoeken. Als dit lukt moet de wisseling uiterlijk 16 september 2016 om 12:00 uur aan ons doorgegeven worden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

7. Moet ik kunnen zwemmen?
Ja, het is nodig om te kunnen zwemmen.

 

8. Mag ik een hindernis overslaan?
Ja, je mag een hindernis, of zelfs alle hindernissen overslaan. Het gaat om jouw persoonlijke prestatie. Plezier in hetgeen wat je met allemaal andere mensen aan het doen bent staat voorop!

 

9. Hoeveel kilometer is het?
Je kunt kiezen tussen een afstand van circa 4,5, 7,5 of 15 kilometer. Op het 7,5 kilometer parcours kom je alle hindernissen tegen, en bij deelname aan de 15 kilometer loop je 2 x het rondje van 7,5 KM. Let op: de afstanden kunnen enigszins afwijken doordat we te maken hebben met een natuurgebied, hierdoor kan de route aangepast moeten worden. Dit gaat in overleg met Staatsbosbeheer.


10. Mag ik meerdere kinderen meenemen tijdens de Ouder-Kind loop?

Er mogen per begeleider maximaal 2 kinderen meedoen.

 

11. Hoe laat is het afgelopen?
Het parcours sluit bij binnenkomst van de laatste deelnemer, maximaal 3 uur na de start van de laatste deelnemers.

 

12. Wat voor kleren moet ik aan?
Het is aan jezelf of je in sportkleren, of in je leukste verkleedoutfit het parcours op gaat. Omdat je een aantal keren door het water gaat, adviseren wij sneldrogende materialen. Ook is het verstandig om een lange broek (of driekwart) aan te trekken en een shirt dat bescherming biedt aan de ellebogen. Welke outfit je ook kiest denk er wel aan dat goede schoenen aan te raden zijn. Ook handschoenen ter bescherming van je handen kun je overwegen. Kies niet je beste witte shirt uit want je komt waarschijnlijk niet schoon en droog bij de finish aan. Schoenen met noppen (voetbalschoenen) en spikes zijn verboden, hiermee kun je andere deelnemers verwonden.

 

13. Is er een garderobe en kleedruimte?

Ja, bij de Start/Finish locatie is voor elke deelnemer de gelegenheid om je spullen veilig achter te laten. Dit zal worden aangegeven bij het inschrijven. De garderobe wordt bewaakt, echter is immer voor EIGEN RISICO.

Er zijn twee kleedruimtes, eentje voor vrouwen en eentje voor mannen.

 

14. Kan ik er met het openbaar vervoer komen?
De Ruigste Run van de Veenkoloniën is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Station Sappemeer-Oost ligt op circa 10 minuten lopen van de startlocatie. Plan je reis op www.9292.nl. Wij raden aan om met het openbaar vervoer te komen!

 

15. Kan ik douchen na afloop?

Ja, er zijn douches aanwezig, let wel: enkel met koud water. Zelf een handdoek meenemen.

 

16. Is er parkeergelegenheid aanwezig?
Er is GRATIS parkeergelegenheid. Hou er rekening mee dat je wel een paar minuten moet lopen bij grote drukte. Volg voor het parkeren de borden! Wij raden aan om met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

 

17. Waar is de Start/Finish locatie?

De Start/Finish locatie is bij Stal van Hoorn, Borgercompagnie 3, 9611 TA  SAPPEMEER.

 

18. Is er eten en drinken aanwezig?
Op het start/Finish terrein (locatie: Stal van Hoorn te Sappemeer) is een ruime keuze aan diverse versnaperingen. Halverwege het parcours en bij de finish krijgen de deelnemers wat te drinken aangeboden.

 

19. Kan ik toeschouwers meenemen?
Toeschouwers zijn welkom. Op het start/Finish terrein bij Stal van Hoorn, maar ook langs het parcours is genoeg te zien. Daarnaast kunnen jeugdige toeschouwers gebruik maken van diverse kinderactiviteiten op het Start/Finish terrein.

 

20. Is er verzorging onderweg?
Er zijn diverse posten waar je water kunt drinken om weer op krachten te komen. Om uitdroging tegen te gaan raden wij aan tijdens de run van deze posten gebruik te maken.  Tevens zal er EHBO rondlopen in geval van nood. Wij hopen natuurlijk dat niemand hier gebruik van hoeft te maken!

 

21. Kan ik samen met bekenden starten?

Dat kan, geef dit aan bij de inschrijving onder het kopje ‘Bijzonderheden’. Er wordt gestart in groepen van maximaal 20 deelnemers, indeling geschiedt op basis van binnenkomst van de inschrijvingen.